Branding

BRANDING
(v.a. 18jaar)

De beslissing om een branding te laten zetten moet je niet te snel nemen. 
Er zijn nogal wat risico’s en zaken waarmee je rekening moet houden.             

                                                                                                                                      
Een branding is een vorm van scarification. Ik doe cautery branding. 

Er wordt een litteken gecreeerd, die na verloop van tijd wit wordt en daardoor een witte tekening op de huid achterlaat.

Het vormen van littekenweefsel kan bij ieder mens weer anders zijn. De meeste blanke mensen krijgen wit littekenweefsel. Maar het kan wel een tijdje duren voor dat dit echt wit is. In het begin is het paarsig of roze, en het kan wel een jaar duren voordat hij zijn uiteindelijke kleur krijgt. Dus veel geduld hebben…

Water
De branding gebeurt op een temperatuur van 1200 gr C. Omdat dit zo’n hoge temperatuur is schroeit de wond direkt dicht. Je hebt dus geen blaren waar vocht in zit, wat normaal gezien het pijnlijke is van een brandwond die op lagere temperatuur is gebeurd.
Er vormen zich direkt korstjes. Deze korstjes zijn de bescherming van de wond, dus zolang de korstjes erop zitten (dit kan 2 tot 6 weken duren) mag de branding niet nat worden. Dit omdat, als de korstjes los weken, de wond weer open is en zeer vatbaar voor infecties zal zijn.                                                                                   
  

Ook moet je rekening houden met de plaats waar je de branding wilt hebben. Op plekken waar je veel spieren hebt, zoals bv de borst, kan door het bewegen van de spieren de korstje losgetrokken worden en wildvleesgroei ontstaan.
Kies ook een plek die veel zon ziet, zodat het contrast tussen de gebruinde huid en het wit van het litteken optimaal zal zijn.

De eerste 6 maanden mag je er nog niet mee in de zon. Hou je hier ook aan want dit kan ook wildvleesgroei veroorzaken en tot een slecht eindresultaat leiden (en de eerste 6 weken mag je niet zwemmen)

Als je met al deze aspecten rekening houd, dan kan je een hele originele, bijzondere, subtiele lichaamsversiering krijgen waar je, naast de spirituele ervaring op het moment van plaatsing, ook in de toekomst veel plezier aan kan beleven.

Het is mogelijk om een eigen ontwerp mee te nemen, maar ik wil deze wel op voorhand zien zodat ik kan adviseren indien er aanpassingen moeten gebeuren.
Let wel: Het resultaat van de branding is een witte tekening. Dit is vrij subtiel, dus ga niet te klein (natuurlijk wel afhankelijk van de plaats van de branding.