Dermal Anchor

De dermal anchor piercing is een techniek waarbij een juweeltje wordt ingeplant met slechts 1 bolletje (plat plaatje om mee te beginnen).

Het voordeel van deze techniek is dat de kans op afstoting erg klein is en deze in principe op elke gewenste plek gezet kan worden. Ook is de genezingsperiode veel korter dan bij een gewone piercing (2 tot 4 weken), waardoor de kans op infecties ook veel kleiner is.

Om te beginnen wordt er een zilverkleurig plat plaatje of een met een steentje op het juweeltje gezet.  Na de genezing is het ook mogelijk om het juweeltje te veranderen.

De plaatsing is even pijnlijk dan een gewone piercing maar duurt wel iets langer.

In de eerste week wordt afgeraden om te zwemmen, en de eerste 4 tot 6 weken mag je er niet mee in de volle zon liggen. (Het juweeltje warmt te veel op en hij kan dan niet vastgroeien)

Mocht deze piercing uitgroeien (door bv een slecht gezondheid) dan kan deze, nog voordat hij er helemaal uit is, herplaatst worden.

Om het juweeltje te verwijderen zal je wel langs moeten komen. Deze wordt dan op dezelfde methode met een naald weer los gemaakt. Hier voel je echter praktisch niets van. Het littekenweefsel dat je achterblijft is erg miniem (minder dan een gewone piercing).