Piercing tips

Waar let je op ?
- Wees nooit verlegen om te vragen naar de hygiëne in de piercingruimte. Wanneer de piercer hier afwijzend op antwoord, dan kan je al enkele conclusies trekken.
Bij twijfel, doe je het beter niet en informeer je bij een andere piercingshops.

- Een aparte piercingkamer is aan te raden. Niet alleen voor de privacy maar ook voor hygiënische redenen.

- Er dient altijd een autoclaaf aanwezig zijn om alle instrumenten te steriliseren.
- Piercen gebeurt vaak met kathedernaalden. Deze zijn verzegeld verpakt en geven op die manier een garantie dat deze uniek zijn, zodat ze nooit tweemaal worden gebruikt.
Soms werkt men met blades. Dit zijn metalen naalden zonder katheder. Deze moeten absoluut gesteriliseerd zijn in de autoclaaf en worden eveneens eenmalig gebruikt.

Leeftijd
Bodydesign plaatst piercings in de oorlel vanaf 6 jaar. Alle andere piercings vanaf 14 of 16 jaar, de intieme piercings en tepelpiercings vanaf 18 jaar. Ben je nog geen 16 jaar, dan hebben we een toestemming nodig van 1 van de ouders.

Juwelen 


Bodydesign heeft een uitgebreide collectie juwelen van de beste kwaliteit en in verschillende materialen. U kan vrijblijvend, in de shop, onze catalogus inkijken. Mocht er een bepaald juweel niet op voorraad zijn, dan kan deze binnen 4 weken besteld worden.

Tot slot
Het voordeel van een piercing is dat men het juweel terug kan verwijderen, waardoor het geen blijvende lichaamsdecoratie is. Hou wel rekening met een weinig littekenweefsel.
Bepaalde piercings kunnen ‘uitgroeien’, doordat ze worden afgestoten door het lichaam. Dit zijn alle piercings die onder de huid worden gestoken, ook wel ‘surface piercings’ genoemd. De navel en de wenkbrauw vallen bijvoorbeeld onder deze categorie. Wanneer deze piercings uitgroeien is moeilijk te voorspellen. Ieder lichaam reageert anders op de ingreep en op het stukje metaal dat wordt aangebracht. Wel kunnen ziekte of stress het uitgroeien bevorderen.
Wij raden af om deze piercings te zetten onder de 16 jaar. De kans op ‘uitgroei’ is veel groter als het lichaam nog niet volgroeid is en er zal een litteken achterblijven.

Als je beslist om een piercing te laten zetten, kan je het beste eerst telefonisch een afspraak maken;
tel 09/233 04 56

Afspraak in de privé praktijk van PiercingHetty op de Wiedauwkaai (zondag en maandag) kan via de link te vinden bij rubriek contact.